IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
08:55 | 3 юли 2020
Обновен: 07:52 | 21 април 2024

Скандал в Общински съвет - Варна

Гуцанов напдана Балабанов в национален ефир: няма смелост да го направи

По материала работи: Слав Велев
Скандал в Общински съвет - Варна

За последните пет месеца варненският общински съвет заседава два пъти. Не смятам, че Варна заслужава това управление, заяви пред Нова ТВ Борислав Гуцанов, председател на БСП в града.

 

Смятам, че по-боеспособна и единна организация на БСП в България трудно може да се посочи и смятам още, че кондицията и е изключително добра, подчерта Гуцанов. На праламентарните избори ще покажем нещо добро, убеден е той.

 

Има обаче още какво да се направи с общинския съвет. Трябва да сме по-единни като опозиция.

 

Не е нормално това, което става във Варна. Има два огромни проблема.

 

Единият е безпорно с тръбата, тя е заустена вече, но по стария способ. Но не е нормално общинският съвет да не се събира  шест месеца. И кой е този председател на  общинския съвет, който няма смелост да направи заседание  и да изкомнтира пред варненци какво става? Не е нормално варннци девет месеца да не знаят какво се случва.

 

И вторият проблем  е чисто икономически.

 

Варна ще бъде един от най-засегнатите градове от кризата, защото такава е структурата на икономиката в града.

 

Сезонът е тежък, в момента няма хора във Варна. Не е това, което трябва да бъде. 7,9 млрд лева е брутният вътрешен продукт на Варна град. От тях  4,3 млрд пряко са от туризъм, строителство, ресторантьорство и хотелиерство. Загубата ще бъде огромна.

 

Мерки трябва да се вземат и от страна на държавата, и от страна на общинския съвет.

 

Затова  така поставям въпроса - кой е този председател, който не може да събере общинския съвет и няма смелост да го направи? Едно заради тръбата, второ заради актуализация на общинския бюджет. Бягайки от този проблем решаваш ли го или го затлачваш, попита Гуцанов.

Коментари

Новини Варна