Осъдиха варненец, съжителствал с тийнейджърка
След като непълнолетната забременяла и започнала да посещава лекар, били уведомени социалните служби
Публикувана: 4 Jul 2020 | 10:11
Снимката е илюстративна

Наказание „пробация“ наложи Районен съд – Варна на 30-годишен мъж, затова че заживял без брак на съпружески начала с 15-годишно момиче. Деянието е наказуемо по чл. 191, ал.1 от НК, съобщиха от пресслужабта на правораздавателния орган.

 

30-годишният подсъдим призна вината си в това, че в периода от м. юни 2019 г. до 23 юни тази година, като пълнолетен, без да е сключил брак, заживял съпружески с лице от женски пол, ненавършило 16-год. възраст. Двойката заживяла съвместно в дома на родителите на подсъдимия. След като непълнолетната забременяла и започнала да посещава лекар по повод предстоящо раждане, били уведомени социалните служби и извършена проверка от служители на отдел „Закрила на детето“.

 

По силата на постигнато в съдебна зала споразумение, 30-год. мъж бе осъден на 6 месеца пробация, като за този срок той подлежи два пъти седмично на задължителна регистрация по настоящ адрес и трябва да провежда задължителни  периодични срещи с пробационен служител. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

 

Черно море

Коментари ( 0 )