Обединяват академичните медии и връзки с обществеността в асоциация
Това решиха в онлайн конференция представители на 25 български университета
Публикувана: 7 Jul 2020 | 12:45

Медицински университет - Варна участва в първата Национална среща–семинар на академичните медии и в три панела в онлайн среда. Това съобщиха от пресцентъра на учебната институция. Уебинарът бе организиран от Русенски университет „Ангел Кънчев", с подкрепата на Националното издателство за образование и наука АзБуки – Министерство на образованието и науката и под патронажа на Министъра на образованието и науката.


В онлайн конференцията участие взеха представители на 25 български университета. Ръководителят на отдел „Комуникации и телевизия" в МУ-Варна Велина Марковска получи покана за участие във втория панел на събитието, като в 10 минутна презентация запозна аудиторията с медиите на МУ-Варна и сподели опита, свързан с взаимодействието между институционалните медии.


В края на срещата Русенският университет „Ангел Кънчев" предложи на участниците в Националната среща-семинар на академичните медии и експертите по връзки с обществеността на висшите училища в България да се обединят около идеята за учредяване на Асоциация на академичните медии и връзки с обществеността (ААМВО), подкрепена от Министерство на образованието и науката чрез Националното издателство за образование и наука АзБуки и от Съвета на ректорите на висшите училища в България.

 

Черно море

Коментари ( 0 )