IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новини Варна
11:37 | 8 юли 2020
Обновен: 04:41 | 26 март 2024

Плажуващи превърнаха "Фичоза" в сметище

Плажът няма концесионер, областният не се сеща да почисти

По материала работи: Слав Велев
Плажуващи превърнаха "Фичоза" в сметище

Плаж "Фичоза" се е превърнал в сметище. За това сигнализира читателка на Moreto.net, която е споделила възмущението си и в социалната мрежа "Фейсбук".

Тя изпрати кадри до редакцията ни, заснети от друга варненка, на които се вижда, че навсякъде по плажната ивица и край нея има както струпан в найлонови торбички боклук, така и разпилян.

 

По думите ѝ причина за състоянието на плажа е масовото изнасяне на варненци към него, тъй като е по-чист от градските плажове.

 

"Тази година плажа явно няма концесионер. Липсват и кошове за боклук и казани. Боклукът е оставен в торбички на самия плаж, до чужда кола, на пътя до вече наличен такъв. А после мрънкаме и искаме да ни е чисто", пише читателката ни.

 

Според списъка на неохраняемите плажове за лято 2020, публикуван в сайта на Министерството на туризма, плаж "Фичоза", "Фичоза-север" и "Фичоза-юг" нямат концесионер. Ангажимент към поддържането на неохраняемите плажни ивици в страната имат съответните областни управители.

Коментари

Новини Варна