„Пробация“ за турчин, нарушил карантината
Вместо да си седи вкъщи, 30-годишният мъж отишал в полицията да иска документи за псотоянно пребиваване у нас
Публикувана: 8 Jul 2020 | 16:21

Състав на Разградския районен съд одобри постигнатото споразумение между Районната прокуратура в Разград и турския гражданин Осман С., който е бил привлечен към наказателна отговорност за нарушаване на карантинните мерки против разпространението на COVID-19 – престъпление по член 355, ал. 2 от НК, съобщиха от съда.

 

30-годишният мъж се е признал за виновен, отказал се от разглеждане на делото срещу него по общия ред и е приел да търпи наказание „Пробация“ с включени две задължителни мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес за срок шест месеца с периодичност два пъти седмично и задължителни срещи с пробационен служител за същия срок.

 

На 23 юни тази година малко след полунощ 30-годишният Осман влязъл на територията на Република България през ГКПП – Лесово. На границата служители на здравната инспекция в Ямбол му връчили предписание за поставянето му под задължителна 14-дневна карантина като мярка против разпространението на COVID-19. Осман С. посочил адрес в Разград, на който ще прекара изолацията си.

 

Вместо това рано сутринта турският гражданин отишъл в служба „Миграция“ в сградата на ОД на МВР в Разград, за да подаде документи за постоянно пребиваване в България. Справка на служителката в системата на граничния контрол показала, че Осман С. е поставен под карантина. Така било образувано досъдебното производство по член 355, ал. 2 от НК.

 

Одобреното от съда споразумение е със сила на присъда и не подлежи на обжалване.

 

Черно море

Коментари ( 0 )