IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
11:13 | 11 юли 2020
Обновен: 19:16 | 23 април 2024

Без съществени нарушения на противоепидемичните мерки във Варна

Проверяват се два сигнала

По материала работи: Слав Велев
Без съществени нарушения на противоепидемичните мерки във Варна

За периода 03.07.2020г. – 09.07.2020г. служители на отдел “Държавен здравен контрол” към РЗИ-Варна извършиха проверки в 97 обекта, във връзка със спазването Заповеди на Министъра на здравеопазването, за изпълнение на разпоредените противоепидемични мерки при извънредна епидемична обстановка, съобщават от здравната служба.

 

Проверките са извършени в детски градини и здравни кабинети, кухненски блок и пералня към тях, център за работа с деца, търговски център тип МОЛ, хотел, открити и закрити плувни басейни, кол център, фитнес, СПА център, салони за красота, офис, оптики, селскостопанска аптека, заведения за хранене и развлечения – ресторанти, заведения за бързо хранене, питейни заведения – кафе – барове, магазини за хранителни стоки и др.

 

Обработени са 5 сигнала, като 3 от тях са неоснователни, а 2 са препратени до друга институция за предприемане на мерки по компетентност.

 

Връчени са 114 предписания за спазване на 14-дневния карантинен срок на поставените под карантина лица, пребиваващи на територията на град Варна.

 

Издадено и връчено е 1 предписание за спазване на противоепидемични мерки на стадион.

 

За отчетния период са проверени 11 плувни басейни във връзка с готовността на басейни и плажове за сезон 2020г. в комисия с представители на РЗИ-Варна и Община Варна на основание Заповед на Кмета на Община Варна. Не са констатирани здравно-хигиенни несъответствия.

 

От служители на отдел “Организация и контрол на медицинските дейности” са направени 10 броя проверки, от тях: 9 в лечебни заведения за извънболнична помощ, 1 в болнично лечебно заведение по жалба. Не са установени нарушения.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна