IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 29°
Новини Варна
08:29 | 11 юли 2020
Обновен: 23:14 | 10 април 2024

След почти 3 месеца: Общинският съвет във Варна се събира за сесия

За малко да бъдат прекратени правомощията на местните народни избраници заради липсата на заседания

По материала работи: Слав Велев
След почти 3 месеца: Общинският съвет във Варна се събира за сесия

След почти 3 месеца ще бъде проведено заседание на Общинския съвет във Варна, съобщиха от пресслужбата на местния парламент. Съветниците ще се съберат на 13 и 14 юли от 9:00 часа в зала "Пленарна". Заседанието е под  №6 и ще бъде затворено за външни лица, но ще бъде излъчвано онлайн. Сесията ще може да се гледа чрез страницата на Общинския съвет.

 

От началото на 2020 година общинските съветници са заседавали само два пъти - на 11 февруари и на 16 април, което прави варненският местен парламент рекордьор по пасивност.

 

На 26 юни "Демократична България" разпространи декларация, чрез която призоваваше възможно най-скоро да бъде проведена общинска сесия.

 

Същото направи и БСП, които нападнаха управляващите по повода дори и в националните медии.

 

Според Закона за местното самоуправление и местната администрация общинските съвети се свикват не по-малко от 6 пъти годишно. Ако 3 месеца те не проведат заседание, правомощията им се прекратяват с решение на общинските избирателни комисии.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна