IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Новини Варна
14:14 | 12 юли 2020
Обновен: 03:53 | 28 март 2024

БСП заседава без Корнелия Нинова

Червеният лидер: Днес пленум няма, има сбирка по интереси

По материала работи: Слав Велев
БСП заседава без Корнелия Нинова

Представители на опозицията в БСП провеждат Национален съвет, на който лидерът на БСП не присъства. Социалистите се събраха малко, след като Нинова направи изявление, предаде "Дарик".

 

През седмицата те събраха 72 подписа с настояване да се проведе заседание на Националния съвет на БСП. Въпреки отказа на лидерката си да свика съвета, в момента заседанието тече с мотива, че е свикано по уставен ред.

 

На влизане несъгласните с Нинова коментираха, че изглеждат като пришити на протестите, а на тях виждат хора, протестирали и срещу БСП преди години.

 

Нинова обаче изпрати прессъобщение до медиите, в което се казва, че "днес пленум няма, а има сбирка по интереси". 

 

Тя посочва, че "не е събран необходимият кворум от 93 души и заседанието е нелигитимно". По свои думи, Нинова чака в кабинета си на "Позитано" и ще се включи в заседанието, едва когато бъде събран кворум.

 

"Държавата е в институционална криза. Хората са по улиците на страната в желание за промяна. Да се занимаваме с вътрешно-партийни въпроси днес е безотговорно към народа и държавата. Само преди месец предложих на същите другари всенародна подписка за вот на недоверие и организиране на протести. Те отхвърлиха това предложение и направиха друго - да се състои национална кръгла маса с ГЕРБ", казва още Нинова.

Според нея е "недопустимо в такава криза в държавата да се предизвиква криза в партията с подмяна на легитимните колективни органи на БСП".

Коментари

Новини Варна