IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
11:23 | 16 юли 2020
Обновен: 20:29 | 27 февруари 2024

Марешки нападна Радев: Извинение и оставка! Или да замълчи...

Президентът разпределял обществото, бил арогантен, говорел лъжи, заяви от парламентарната трибуна варненецът

По материала работи: Слав Велев
Снимка: ПП ВОЛЯ

Лидерът на "Воля" и зам.-председател на Народното събрание Веселин Марешки реагира остро на обръщението към народа, което отправи вчера президентът Румен Радев.

 

"Снощи Радев, фигурантът на републиката, си позволи да обиди стотиците хиляди български граждани, които бяха на протестите, когато трябваше да се сваля комунистическата власт като ги нарече мутри. Майките и бащите на тези, които днес са по площадите", скочи от парламентарната трибуна Марешки, цитиран от "ДНЕС.bg".

 

"Как точно промените в България започнаха с мутри? Сегашните 50-годишни тогава бяхме на по 20 и като днешните младежи бяхме по площадите. Основите на демокрацията положиха студентите по онова време, те бяха радетелите за промените, тях ли наричате мутри“, упрекна още той.

 

Заради това Марешки поиска държавният глава да се извини на всички български дисиденти и демократично мислещи хора, които от началото на прехода се борят за почтеност.

 

"Вчера президентът за пореден път раздели обществото ни, но хората не бива да бъдат подценявани. Оскърбителните внушения, че майките и бащите на сегашните протестиращи са мутри, че са тинята на обществото, издават арогантност, лъжи, клевети и сеене на разкол. Извинение към народа и оставка - това е правилният ход на президента в тази ситуация или да замълчи, защото с всяко едно свое излизане принизява още повече президентската институция“, призова лидерът на "Воля“.

 

Още политически новини от страната ще откриете на "ДНЕС.bg"

Коментари

Новини Варна