Над 700 кандидати се явяват днес на кандидатстудентски изпит по биология в МУ-Варна
В 8:45 ч. в I-ва Аудитория беше изтеглена комбинация от тестови въпроси върху материала от 8-и, 9-и и 10-и клас
Публикувана: 16 Jul 2020 | 12:02
Снимка:МУ-Варна, Петко Момчилов

Над 700 кандидати се явяват днес, 16 юли 2020 г. на тест по биология за специалностите „Медицинска сестра”, „Акушерка” и „Кинезитерапия” към Факултета „Обществено здравеопазване” на МУ-Варна и филиалите в градовете Сливен, Шумен и Велико Търново, съобщиха от университета.

 

Желаещите да изучават специалностите „Помощник-фармацевт”, „Рентгенов лаборант”, „Медицински лаборант”, „Рехабилитатор”, „Медицински козметик” и „Инспектор по обществено здраве” към Медицински колеж – Варна също ще имат два часа на разположение, за да решат въпросите от теста.

 

В 8:45 ч. в I-ва Аудитория в присъствието на Директора на Дирекция „Учебна дейност” на университета проф. д-р Албена Керековска беше изтеглена комбинация от тестови въпроси върху материала от 8-и, 9-и и 10-и клас.

 

За поредна година изпитният тест беше генериран чрез специализиран софтуер на живо пред кандидат-студентите, като цялата процедура се предава в реално време по видеоконферентна връзка до други изпитни аудитории, включително във филиалите в градовете Сливен, Шумен и Велико Търново.

 

Кандидатстудентските изпити в МУ-Варна се провеждат в присъствен формат и при спазване на всички противоепидемични мерки и актуалните разпоредби на Министъра на здравеопазването.

 

Както и през изминалите кампании най-многобройни са кандидат-студентите, явяващия се на днешния изпит, за специалностите „Помощник-фармацевт” и „Медицински козметик”, а кандидатите за най-новата специалност в МУ-Варна „Кинезитерапия” значително надвишават обявения държавен прием от 20 студенти.

 

Черно море

Коментари ( 0 )