IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
12:06 | 28 юли 2020
Обновен: 09:17 | 16 април 2024

Спецакция във Велики Преслав – Гешев е в старата столица

След спада на ало измамите, прокуратурата отчете и по-малко случаи на откраднати автомобили

По материала работи: Слав Велев
Снимка: БНР

Главният прокурор Иван Гешев е на посещение в Окръжна и Районна прокуратура Шумен.

 

По-късно се очаква Гешев да посети град Велики Преслав, където рано тази сутрин е започнала специализирана операция по противодействие на битовата престъпност.

 

Заедно с Гешев в района е и Стоян Темелакиев, който от края на миналата седмица е заместник-главен секретар на МВР.

 

"Прокуратурата отчита спад на кражбите на автомобили, както и на ало измамите". Това обяви във Велики Преслав главния прокурор Иван Гешев. Той е в града заради мащабна спецакция срещу битовата престъпност, която се провежда в три общини на територията на област Шумен, цитиран от "Дарик".

 

 

„Благодаря на колегите от МВР, защото заради извънредното положение ситуацията е много тежка. Въпрки трудностите работата продължава и се отчита спад на кражбите и грабежите.

 

Имаше дни, в които кражбите на автомобили бяха по 30 само в София. Днес има дни, в които в цялата страна няма нито една”, заяви Гешев.

 

 

Главният прокурор отчете като огромен успех по-малкото случаи на телефонни измами. Тази година те са 30, а според Гешев толкова е бил броят им за ден преди години.

 

„Прокуратурата, заедно с партньорите от МВР, смята да намали до минимум битовата престъпност”, обяви още главният прокурор.

 

Протестите и политическите игри няма да попречат на работата ми. Това заяви главният прокурор Иван Гешев във Велики Преслав. В региона на Шумен се провежда специализирана полицейска операция, която беше проследена от обвинител номер 1.

 

Пред журналисти Гешев подчерта, че за тази година неговите приоритети са елиминиране на битовата престъпност и борба с корупцията по високите етажи на властта.

Коментари

Новини Варна