Варненският окръжен съд избра съдебен администратор
Мирослава Славчева до момента е била съдебен помощник в съдебната палата
Публикувана: 28 Jul 2020 | 14:15
Снимка: ВОС

Окръжен съд - Варна избра съдебен администратор, след проведен конкурс за длъжността. Това е Мирослава Славчева, която получи най-високи оценки и на трите етапа от процедурата за избор на длъжността. До финалния етап конкурсната комисия допусна общо четирима кандидати, съобщиха от пресслужбата на правораздавателния орган.

 

Съдебният администратор ръководи общата (финансова дейност,  системни администратори, статистика, стопанисване и поддръжка на сгради и др.) и специализираната (регистратури, съдебно деловодство, съдебни секретари, служба по връчване на призови и съдебни книжа и др.) администрация в съда. Той осигурява организационната връзка между административния ръководител, съдиите и администрацията на съда.

 

Длъжността е пряко подчинена на председателя на съдебната институция.

 

Мирослава Славчева е завършила "Право" във Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий" и специалност "Маркетинг" в Икономически университет - Варна. През 2018г. защитава магистърска степен "Право на Европейския съюз" в Софийския университет. Професионалният си стаж започва през 2001г. като секретар-протоколист в Районен съд - Варна, където работи 12 години. За кратко, в продължение на 2 години е юрисконсулт, а от 2015г. до момента е съдебен помощник в Окръжен съд - Варна.

 

Черно море

Коментари ( 0 )