Двоен аршин за достъпа на граждани до зала "Пленарна" в Община Варна
При последната сесия варненци не бяха допуснати заради пандемията, днес в същата зала е насрочено обществено обсъждане
Публикувана: 29 Jul 2020 | 13:55

Двоен аршин показва Община Варна относно достъпа на граждани до зала "Пленарна", в която се провеждат заседанията на Общинския съвет в морската столица, пише Moreto.net.

 

При последното заседание на местния парламент, провело се на 13 и 14 юли т.г., въпреки правото им да присъстват, граждани до залата не бяха допуснати с мотива пандемичната обстановка и противоепидемични мерки. В нито една от заповедите на здравния министър обаче, нито в тези, издадени на местно ниво, няма подобна забрана, стига гражданите да изпълняват предписанието за задължително носене на маски на закрито.

 

Днес обаче, две седмици по-късно, в същата зала ще се проведе публично обсъждане на номинациите на граждани на Варна за почетни звания и отличия. Разбира се, публичното обсъждане изисква участието и на граждани, и респективно те ще бъдат допуснати.

Не става ясно обаче защо при заседанието провело се на 13 и 14 юли, когато във Варна регистрираните с коронавирус наброяваха 250, достъпът на граждани бе забранен, а днес, когато регистрираните заразени вече надхвърлят 600, граждани вече се допускат.

Вярваме, че при следващи заседание на Общинския съвет, надяваме се не след 3 месеца пауза, граждани до зала "Пленарна" вече ще бъдат допускани.

Коментари ( 0 )