IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Новини Варна
15:15 | 4 август 2020
Обновен: 19:27 | 27 март 2024

Гуцанов го няма в лидерската битка за БСП, Красимир Янков обаче продължава

Нинова ще се бори за шефския пост с още 5 мераклии освен нея, засега

По материала работи: Слав Велев
Гуцанов го няма в лидерската битка за БСП, Красимир Янков обаче продължава

Петима кандидати са подали документи за избор на председател на БСП, а срокът изтича на 6 август. Това обяви лидерът на партията Корнелия Нинова, цитирана от "ДНЕС.bg".

 

Тя ще депозира своите документи днес, а освен нея в първия пряк избор на председател на левицата досега заявка за участие са направили Галина Василева, Ирина Михайлова, Красимир Янков, Валери Жаблянов и Георги Тодоров.

 

Сред претендентите за поста лиспва името на градския лидер на БСП във Варна Борислав Гуцанов, който бе категоричен, че ще участва в партийния вот срещу настоящия лидер Корнелия Нинова. В периода около местните избори миналата есен той бе убеден в нуждата от промяна и въръл противник на Нинова, по-късно обаче томахвката между двамата бе заровена, а извергнатия от лидера местен лидер, получи нейната подкрепа за нов мандат начело на черената организация във Варна. Все пак до изтичането на крайния срок има още два дни, в които бройката може да нарасне.

 

 

"Отчетно-изборната кампания е към своя край. От 300 конференции остават да се проведат само 8. Дотук има 52-ма души, номинирани за председател на партията. На 6 август изтича срокът, в който номинираните трябва да подадат документи дали се кандидатират или не. Днес аз подавам своите документи и се кандидатирам за пряк избор на председател. От 12 август, по нашите правила, излизам в предизборна кампания", заяви Корнелия Нинова, цитирана от Bulgaria ON AIR.

 

За времето на кампанията тя предоставя правомощията си на заместник-председателя на партията Владимир Москов.

 

Нинова отправи призиви към вътрешната опозиция, която има различно мнение за начина на правене на политика и за стила на работа, спорът да бъде решен по единствения демократичен начин – прекия избор.

 

Изборът за лидер на БСП ще се състои на 12 септември.

Коментари

Новини Варна