Каракачанов: Има провокатори сред протестиращите, които чакат полицията да ги нападне
Имаше хора с бухалки и запалителни течности, отбеляза вицепремиерът във Варна по повод блокадите в страна
Публикувана: 9 Aug 2020 | 14:05

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов коментира във Варна ситуацията с протестите в София, възстановяването на палатковите лагери и евентуалното окървавяване на протестите.

 

По думите му част от протестиращите с маски и качулки, са търсили провокация, те са били въоръжени с бухалки и запалителни течности. Вицепремиерът изрази убеждението си, че идеята им е била да нападнат полицията, с ясното съзнание, че при такива действия ще има отговор.

 

„Така че полицията постъпи мъдро и не ги атакува. Подобни неща не могата да се търпят вечено. Не може заради няколко сосросоидни НПО-та и партии, извън парламента, които искат да се докопат до властта, ти да разсипеш държавата. В името на какво – да въведат гей браковете и да създадат джендър република“, каза министър Каракачанов, цитиран от БНР.

 

Красимир Каракачанов беше гост на тържеството,посветено на празника на Военноморските сили,той награди лейтенант Атанас Цветков-първенец на випуска курсанти от Висшето военноморско училище  .

Коментари ( 0 )