Борисов: Даваме 16,5 млн. лева за кбинети в 160 училища
Поехме и изпълняваме ангажимента си, пише прмеиерът във Фейсбук
Публикувана: 12 Aug 2020 | 12:14

Днес взехме решения в подкрепа на българските ученици, студенти, на младите семейства и работещите хора. Toва обяви премиерът Бойко Борисов по време на заседанието на Министерски съвет, което се проведе с видеоконферентна връзка, съобщават от преслужбата на МС във фейсбук профила на министър-председателя.

 

"Поехме и изпълняваме ангажимента си за обновяване и модернизиране на кабинетите по математика и природни науки в 160 училища в България. За да се учат нашите деца в модерни класни стаи и във възможно най-добрите условия, с колегите ми от Министерския съвет днес отпуснахме по бюджетите на общините 16 586 976 лв.", пише премиерът към поста с ВИДЕОТО.

 

Средствата са за реализирането на дейности по национална програма. Тя е насочена към училища с иновативни практики и за развитие на иновации в областта на природните науки, дигиталните технологии и математиката.

 

"...160 училища, така както поехме ангажимент - за природни, математически науки, иновации - да им оборудваме кабинетите, с най-доброто, за да може младите хора - децата, учениците - след това, като ги обучим добре, да излязат на протест", коментира Борисов във видеото.

 

Черно море

Коментари ( 0 )