IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
12:14 | 12 август 2020
Обновен: 06:05 | 18 април 2024

Борисов: Даваме 16,5 млн. лева за кбинети в 160 училища

Поехме и изпълняваме ангажимента си, пише прмеиерът във Фейсбук

По материала работи: Слав Велев
Борисов: Даваме 16,5 млн. лева за кбинети в 160 училища

Днес взехме решения в подкрепа на българските ученици, студенти, на младите семейства и работещите хора. Toва обяви премиерът Бойко Борисов по време на заседанието на Министерски съвет, което се проведе с видеоконферентна връзка, съобщават от преслужбата на МС във фейсбук профила на министър-председателя.

 

"Поехме и изпълняваме ангажимента си за обновяване и модернизиране на кабинетите по математика и природни науки в 160 училища в България. За да се учат нашите деца в модерни класни стаи и във възможно най-добрите условия, с колегите ми от Министерския съвет днес отпуснахме по бюджетите на общините 16 586 976 лв.", пише премиерът към поста с ВИДЕОТО.

 

Средствата са за реализирането на дейности по национална програма. Тя е насочена към училища с иновативни практики и за развитие на иновации в областта на природните науки, дигиталните технологии и математиката.

 

"...160 училища, така както поехме ангажимент - за природни, математически науки, иновации - да им оборудваме кабинетите, с най-доброто, за да може младите хора - децата, учениците - след това, като ги обучим добре, да излязат на протест", коментира Борисов във видеото.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна