IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
12:29 | 3 септември 2020
Обновен: 02:31 | 25 април 2024

Разпространиха ВИДЕО със задържането на Костадин Костадинов

Лидерът на "Възраждане" е арестуван от цивилни полицаи докато предава "на живо" във Фейсбук

По материала работи: Слав Велев
Разпространиха ВИДЕО със задържането на Костадин Костадинов

Цивилни полицаи са задържали вчера лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов по време на негово видео обръщение към гражданите, съобщават от пресцентъра на партията.

 

По думите им това е поредният полицейски произвол срещу Костадинов, който през изминалите шест месеца бил многократно репресиран от почти всички видове институции в страната.

 

Случващото се с д-р Костадинов е безпрецедентна политическа репресия, но въпреки това той винаги е сътрудничил на органите на реда. Води се мащабна акция на властта, която цели заличаването на най-голямата опозиция в България - "Възраждане" и опит да се компрометира и унищожи нейният лидер, пишат в позицията си от партията.

 

Те показват и видео във "фейсбук" профила на Костадин Костадин, на което се вижда как по време на неговото обръщение цивилни полицаи му съобщават, че трябва да тръгне с тях за Варна, за да бъде разпитан.

 

Костадинов заявява, че е говорил със следовател Кралев. По думите на полицаите следователят е изпратил необходимите документи и Костадинов трябва да бъде отведен към МВР-Варна.

 

От МВР по-късно потвърдиха за ареста и уточниха, че задържането е в изпълнение на постановление за принудително довеждане от следовател по описа на Окръжната следствена служба - Варна. Костадинов ще бъде конвоиран.

 

Малко след полунощ, Костадин Костадинов е публикувал следното съобщение във фейсбук: "Добре съм! Искам близките ми да знаят, че съм добре. Възрожденци, гордея се с вас! Българи, продължете делото ми! Сега, или никога! П.п Има полицаи, които са с нас. Благодаря."

 

ВИДЕО от ареста

 

Коментари

Новини Варна