IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
12:30 | 12 септември 2020
Обновен: 17:14 | 17 април 2024

Руски изтребител прихвана американски самолети над Черно море

Средствата за контрол засекли над неутрални води два приближаващи се към границата на Русия въздушни обекта

По материала работи: Слав Велев
СУ-27

Руски изтребител Су-27 прихвана два самолета на САЩ над Черно море, заявиха от Националния център по управление на отбраната на Русия.

 

Средствата за контрол на въздушното пространство засекли над неутралните води на Черно море два приближаващи се към границата на Русия въздушни обекта. С цел опознаване на въздушните цели и недопускане нарушаване на държавната граница е бил вдигнат изтребител Су-27, се казва в съобщението, цитирано от РИА Новости, предаде БГНЕС.

 

Руският екипаж е идентифицирал стратегическия разузнавателен самолет RC-135 на военновъздушните сили на САЩ и самолет на базовата патрулна авиация Р-8А.

 

Американските самолети са обърнали, след което руският изтребител се е прибрал благополучно. Подчертава се, че полетът е извършен в строго съответствие с международните норми за използване на въздушното пространство.

 

Според ръководителя на въздушно-космическите сили на Русия Сергей Суровикин, НАТО е активизирал дейността на своите бойни, а не само на разузнавателните самолети близо до границата с Русия.

 

По-рано днес беше съобщено за самолет на радиотехническото разузнаване на Норвегия, прихванат от изтребител МиГ-31 над Баренцово море.

Коментари

Новини Варна