Разцепи се "Отровното трио" - стана дуо
Минеков обиден, скулпторът хвърли кърпата
Публикувана: 20 Sep 2020 | 12:45
проф. Велислав Минеков

Протестът се разцепи. Проф. Велислав Минеков се обиди лидера на „Правосъдие за всеки” Велислав Величков, не прие критиката му и обяви, че хвърля кърпата, напуска демонстрациите и оставя организацията им на Величков. Така Отровното трио стана Отровно дуо. В него остават Бабикян и Хаджигенов, предаде "Стандарт".

 

На стената си във фейсбук Минеков написа:

 

„След приятелска критика от ИПВ /Инициатива правосъдие за всички/ мисля, че ще е добре от утре те да поемат организацията на протеста.

Със сигурност ще бъдат по-добри.

Ние ще бъдем в публиката.

Чудесен повод за почивка.”

 

В свой анализ за протестите, публикуван вчера, Велислав Величков констатира, че народният бунт е навлязъл в опасен етап на вътрешно разделение и дори маргинализация. „Вече изчезна онова ЗАЕДНО от първите две - три седмици, всеки си прави събития и акции на различно място.

 

"Отровното Трио" казват: всичко започна от нас и ще завърши с нас, "държейки микрофона и тъпана", Бойците и Орловци искат да са равнопоставени участници в Протеста и да имат думата при сценария на развитието му; партиите сепарираха отделни негови части, като е все по - видимо делението между Демократична България, чийто лидер Христо Иванов подпали "искрата Росенец" и по -левите около Мая Манолова, които коопрериат с три малки партии и са близко до Триото”, посочва още Величков.

Коментари ( 0 )