IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
12:05 | 23 септември 2020
Обновен: 08:47 | 14 април 2024

Съдът решава за свободата на жените от Израел, опитали да внесат дрога за 93 милиона

Четирите дами на възраст между 18 и 21 години бяха задържани преди седмица на летището в морския град

По материала работи: Слав Велев
Съдът решава за свободата на жените от Израел, опитали да внесат дрога за 93 милиона

Варненският апелативен съд ще разгледа жалбите срещу определените от Окръжния съд в морската столица мерки "задържане под стража" на четири жени от Израел, обвинени в контрабанда на наркотично растение. Чуждите гражданки ще присъстват лично на заседанието, което е насрочено за 11.30 часа, съобщават от правораздавателния орган.

 

Четирите жени на възраст между 18 и 21 години бяха задържани преди седмица, след като се опитаха на внесат през варненското летище 93 кг от растението кхат. От него се извлича алкалоидът катинон, който е стимулант със сходно на амфетамините действие.   

 

Младите чужденки пристигнали във Варна на 9 септември с полет от Тел Авив, като не били част от организирана туристическа група. Тук те трябвало да пребивават в хотел и на 11 септември да отлетят обратно за родината си. 

 

Тревата е била в пет куфара, които са били чекиран багаж. Заради объркване младите жени зарязали куфарите на транспортната лента и напуснали летището само с ръчния си багаж. Куфарите били проверен от служители на агенция „Митници“, гранична полиция и летищните власти, а впоследствие чужденките бяха открити и задържани.

 

Заседанието в Апелативния съд трябваше да се проведе в понеделник, 21 септември, но беше отложено. Причината беше, че преводът на необходимите документи не е бил извършен навреме от ангажирания заклет преводач.

Коментари

Новини Варна