IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Новини Варна
15:45 | 23 септември 2020
Обновен: 15:30 | 21 март 2024

Варна отбелязва Световния ден на туризма с редица прояви

Пешеходен тур, концерт и игра са част от инициативите за 27-ми септември

По материала работи: Слав Велев
Варна отбелязва Световния ден на туризма с редица прояви

Във Варна ще бъде отбелязан Световния ден на туризма – 27-ми септември с пешеходен тур, концерт и онлайн игра, организирани от дирекция „Туризъм“ към Община Варна. 

 

В 10.30 ч. от Туристическия информационен център ще тръгне тематично туристическа обиколка с екскурзовод на тема „Туризъм с традиции - старите варненски хотели“. Маршрутът включва сгради в централната градска част, които днес са архитектурни паметници като гранд-хотелите "Ню Йорк", "Мусала", "Лондон" и „Париж“.

 

В същия час, в пространството около сцена „Раковина“ в Морската градина, ще започне конкурс - семейна рисунка на асфалт с тема „Туризмът: Изграждане на мир!”. На специална лед стена ще бъде излъчено видео обръщение на над десет езика "Варна Ви поздравява!", организирано от Съюза на екскурзоводите в България.

 

Предвидено е и оцветяване на забележителностите на Варна под надслов „Туризмът: Насърчаване на знанието!“. На специално изработено табло ще бъдат очертани най- емблематичните туристически забележителности на Варна – Катедралата, Римски терми,  Морската градина, Аспаруховия мост, Двореца на спорта и културата, Фестивален и конгресен център и други, които трябва да бъдат оцветени.

 

Следва концерт с участието на деца от Общински детски комплекс – Варна. Специален гост на събитието е поп певецът Стефан Илчев. 

 

В края е награждаване на победителите от онлайн играта „Улови мига във Варна“. Целта на играта е участниците да споделят в снимка с любими моменти от морския град и да спечелят награда. Срокът е до 26-ти септември, като за целта всеки желаещ трябва да хареса фейсбук страницата и да сподели своя снимка като коментар под събитието.  Наградите са за първите трима, събрали най-много харесвания на своите снимки: I награда - уикенд за двама във Варна, II награда - вечеря за двама и III награда - настолна семейна игра.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна