IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
16:55 | 27 септември 2020
Обновен: 19:40 | 17 април 2024

Образователният министър идва във Варна, ще реже ленти в понеделник

Красимир Вълчев открива ремонтираната Търговска гимназия и реновирано общежитие към ИУ във Варна

По материала работи: Слав Велев
Снимка: МОН

Образователният министър Красимир Вълчев идва в понеделник 28 септевмри, за да пререже лентите на ремонтираната Търговска гимназия и реновираното общежитие към ИУ във Варна. Официалното откриване на студентско общежитие блок № 2 на Икономически университет – Варна ще бъде от 11 часа, което се намира на ул. „Брегалница“ № 65, съобщават от учебното заведение.

 

Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан ще отслужи тържествен водосвет.

 

От 9:00 часа министър Вълчев ще присъства на официалната церемония по повод приключването на строителните дейности във Варненската търговска гимназия „Г. С. Раковски“.

 

Общата стойност на строително-ремонтните дейности възлиза на 1 174 527 лв., от които 1 127 160 лв. са европейско финансиране, а останалите средства в размер на 74 367 лв. са собствено финансиране на Министерството на образованието и науката. Създадени са условия за достъп на хора с увреждания, като на 1-вия етаж е адаптиран санитарен възел и е осигурен достъп до първо ниво на сградата на учебния корпус, информират от училището.

 

Сградата на учебния корпус на гимназията е част от групов паметник на културата с местно значение.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна