IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
16:15 | 27 септември 2020
Обновен: 09:45 | 23 април 2024

Змии пълзят из "Владисалвово"

Смок изкара акъла на посетиелите на детски хипермаркет в района

По материала работи: Слав Велев
Снимка: Фейсбук; "Забелязано във Варна"

Смок, изпълзял на паркинга на детски хипермаркет във варненския квартал "Владиславово" изкара акъла на посетителите на търговския обект. "За втори път я виждам на паркинга на Джъмбо. Някой който има желание, да я хване и да я метне в гората, докато не е изплашила още някой", пише Преслав Банчев във фейсбук групата "Забелязано във Варна".
 

"Някой е забравил жена си на паркинга", шегува се потрбител под поста.  "Това е тъщата на път към Джъмбо", шегува се друг.


"Това е смок и не той не е на мястото си, а някой е построил магазин върху неговия дом, тази змия няма нищо против нас а ние защо я мразим? Този смок повярвайте ми е повече изплашен от нас при срещите ни, той също не иска да ни вижда но не иска да ни хвърли в гората. Бъдете добри", призовава друг потребител, а четвърти отбелязва: "Ако ги няма тях,ще се напълни с плъхове и мишки".

 

Припомняме, че нашествие на змии бе отчетено това лято във Варна. В началото на сезона експертите обясниха появата им с извънредното положение. Според тях липсата на хора по улиците и парковете е довело змиите в града, което обаче вече не е особено актуално.

 

Честата поява на влечугите в Морската градина и централната част на Варна накара общинската администрация да наеме ловец на змии.

 

Откакто е нает от общината Боян Благоев се е отзовавал на десетки сигнали. Обикновено успява да стигне до мястото за двайсетина минути, но невинаги успява да открие змията. Досега е уловил шест и винаги смокове. Съветва хората, когато видят змия, да не се опитват да я наранят, защото са защитени от закона, пише БНТ.

 

 

У нас се срещат 17 вида змии. Пет от тях имат способността да произвеждат токсини, но само на два вида отровата е опасна за човека. Това са усойницата и пепелянката.


Черно море
 

 

Коментари

Новини Варна