IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
15:20 | 28 септември 2020
Обновен: 17:55 | 21 април 2024

"Демократична България" иска оставката на председателя на Общинския съвет във Варна

Хората на Христо Иванов обвиняват Тодор Балабанов в порочни практики

По материала работи: Слав Велев
Тодор Балабанов

„Демократична България” настоява за оставката на председателя на Общинския съвет във Варна Тодор Балабанов. Като основен мотив градският лидер на ДСБ Васко Василев изтъкна пред Дарик проведените само 8 сесии от началото на мандата на местния парламент, едната от които е била тържествена. Повече от 7 месеца пък не са провеждани заседания на комисиите „Архитектура и градоустройство”, „Благоустройство и комунални дейности”,  „Наука и образование”, посочи още Василев.

 

„Над 100 хил. лева годишно струва председателското място и е хубаво Балабанов да свърши някаква работа”, заяви Василев, според когото председателят на Общинския съвет се е превърнал в обслужващ персонал на кметската администрация.

 

От „Демократична България” са недоволни, че малко преди заседанията на комисии се вкарват допълнителни точки и съветниците нямат време да се запознат с тях. Като пример Василев посочи последното заседание на финансовата комисия, когато Тодор Балабанов е предложил 7 точки „за разпореждане с милиони левове”.

 

На утрешната сесия на местния парламент ще бъдат гласувани промени в управителните съвети на общински търговски дружества, за които няма предварителна информация, каза още съпредседателят на „Демократична България” в морския град Васко Василев.

Коментари

Новини Варна