IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
16:35 | 28 септември 2020
Обновен: 15:28 | 21 март 2024

Искат подкрепа за хората, работещи на първа линия в туризма

Екскурзоводи, администратори, сервитьори, камериерки и други били не по-малко изложени на риск от зараза от медицинските сестри и санитарите

По материала работи: Слав Велев
Искат подкрепа за хората, работещи на първа линия в туризма

За летния сезон през 2021 година ще поискаме държавата да подкрепи хората, работещи на първа линия в туризма, като застрашена професионална група в епидемичната обстановка с коронавируса, съобщи изпълнителният директор на "Албена" АД Красимир Станев пред журналисти в едноименния черноморски комплекс, предаде БТА.

 

По думите му екскурзоводи, администратори, сервитьори, камериерки и други, които непосредствено обслужват туристите, са не по-малко изложени на риск от зараза от медицинските сестри и санитарите.
 

Станев коментира, че мярката 60/40 за подкрепа на бизнеса в епидемията се е оказала изключително полезна за ваканционното селище, което е работило с половината от капацитета си. Ако не беше тази мярка, още хотели щяха да останат затворени, каза изпълнителният директор.

Коментари

Новини Варна