IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
10:50 | 13 октомври 2020
Обновен: 11:43 | 11 април 2024

БАПМХ: Няма нито един случай на COVID-19 в български хотел

Това показва допитване на Българската асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели

По материала работи: Слав Велев
БАПМХ: Няма нито един случай на COVID-19 в български хотел

Няма нито един случай на заразяване с коронавирус в български хотел или по време на събитие, организирано в такъв. Това показва допитване на Българската асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели (БАПМХ) до членовете на организацията., пише travelnews.bg.

 

Освен че 100% от анкетираните декларират, че липсва дори единичен случай на заразяване в хотелите, които управляват, всички участници в допитването посочват, че доколкото им е известно, подобен случай няма и в други хотели. 

 

Според единната система за туристическа информация (ЕСТИ) над 3,8 млн. туристи са пренощували в места за настаняване от януари до септември 2020 г. След отпадането на забраната за провеждане на организирани мероприятия - досега, в хотелите, членове на асоциацията, са проведени общо над 800 събития – семинари, конференции, сватби, тиймбилдинги.

 

На фона на високия им брой, липсата на огнище на зараза в място за настаняване е показателна за сериозността, с която хотелиерите се отнасят към опасността и мерките, предприети за безопасността на гостите.  

 

Въпреки че хотелиерският и събитийният сектор бяха едни от най-засегнатите от пандемията, повечето хотели и къщи за гости реагираха изключително отговорно и инвестираха хиляди левове в дезинфектанти, специализирано оборудване и протоколи за безопасност, така че да не допуснат заразяване както на гостите, така и на персонала си.

 

„За разлика от места като градския транспорт, където виждаме събрани хиляди хора, които не спазват дори елементарни норми на безопасност, хотелиерите подходиха изключително отговорно към проблема и въведоха редица мерки и протоколи, така че да осигурят максимална защита на гостите и персонала си.“, коментира Георги Дучев – изпълнителен директор на БАПМХ.

 

Българската асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели е професионална (съсловна) организация, която обединява мениджъри и собственици на хотели и хотелски групи от цялата страна. Членовете й управляват общо над 10 000 хотелски стаи, главно в 4 и 5-звездния сегмент.

Коментари

Новини Варна