IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
16:25 | 22 октомври 2020
Обновен: 21:48 | 20 април 2024

150 лв. глоба за псувни по полицаи във Варна и спиране на пешеходна пътека

39-годишен мъж паркирал до училище и слязъл да изпрати детето си, когато бил засечен от органите на реда

По материала работи: Слав Велев
150 лв. глоба за псувни по полицаи във Варна и спиране на пешеходна пътека

39-годишен мъж получи глоба в размер на 150 лева за дребно хулиганство, съобщават от Районния съд във Варна.

 

Случаят е от сутринта на 20 октомври.

 

39-годишен мъж спрял автомобила си на пешеходна пътека край кръстовище в близост до училище и слязъл да изпрати детето си.

 

Униформен полицай го помолил да премести колата си, но мъжът отказал с обяснението, че спира за кратко и тръгнал да влиза в двора на учебното заведение.

 

Служителят на реда го изчакал на връщане и поискал документите му за самоличност, при което нарушителят хвърлил пренебрежително личната си карта и започнал да го обижда на висок тон. Хора наоколо станали преки свидетели на случващото се и възприели употребените неприлични изрази спрямо униформения полицай.

 

Районният съд прие, че извършеното не представлява престъпление по смисъла на Наказателния кодекс, а е непристойна проява. На 39-годишния мъж беше наложена глоба в размер на 150 лева, което е под средния размер наказание за проява на дребно хулиганство. Решението на съда подлежи на обжалване в 24-часов срок, като в случай на жалба, производството пред ВОС бе насрочено за 27 октомври.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна