IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Новини Варна
15:15 | 22 октомври 2020
Обновен: 18:54 | 22 април 2024

Инфекционист от "Терапията" бе отличен с приз от „Лекар на годината 2020“

Доц. д-р Диана Радкова бе удостоена с отличието в нововъведената категория – „Борба с пандемията – Ковид 19"

По материала работи: Слав Велев
Снимка: МУ - Варна

Доц. д-р Диана Радкова от Катедра Инфекциозни болести, паразитология и дерматовенерология към УМБАЛ „Св. Марина" – Варна бе удостоена с отличието на Български лекарски съюз „Лекар на годината 2020" в нововъведената категория – „Борба с пандемията – Ковид 19", съобщиха от лечебното заведение.
 
 
Номинации бяха изпратени от цялата страна, Журито определи наградените, като се придържаше към предварителния регламент да се гласува от вече подадените номинации. Отличени бяха 11 лекари и 4 болници.
 
 
Официалната церемония „Лекар на годината 2020" се проведе на 19 октомври в София. Председателят на БЛС д-р Иван Маджаров заяви, че в тази напрегната година, всички имат нуждата поне за малко да се отдалечат от огромното натоварване, на което са подложени от ежедневната битка с коварната болест и напомни, че трябва всички да спазват епидемичните мерки и да спазват правилата за дезифекция, дистанция и лична хигиена.
 
 
Сред официалните гости на церемонията бяха Диана Ковачева, омбудсман на България, проф. Костадин Ангелов, министър на здравеопазването, г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на София, депутати, директори на болници, представители на различни организации в здравеопазването, лекари.
 
 
Черно море

Коментари

Новини Варна