IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
15:05 | 22 октомври 2020
Обновен: 01:17 | 25 април 2024

Обсъдиха разследването на трафик на хора във Варна

Техниките на разпит, закрилата и подкрепата беха част от дискусията

По материала работи: Слав Велев
Снимка: Община Варна

Пореден дискусионен форум за професионалисти на тема: „Разследване на трафик на хора. Предизвикателства. Предоставяне на закрила и достъп до права“ се проведе във Варна. Инициативата е дирекция „Превенции“ към Община Варна, съвместно с  националната и с местната комисии за борба с трафика на хора, съобщиха от общинската информационна служба.

 

Целта на форума е повишаване информираността на професионалистите за правната характеристика и уредба на престъплението „трафик на хора“, предизвикателствата, свързани с методологията на разследване, техника на разпит на жертвите, закрила и подкрепа, свидетели в наказателното производство.

 

Във форума участваха още представители на съда, прокуратурата, следствието, Гранична полиция, сектор „Борба с организираната престъпност, местните комисии за борба с трафик на хора във Варна и Русе и неправителствени организации. Лектори на форума бяха прокурор Гергана Кюркчийска, административен ръководител на РП Оряхово,  Анна Николова, председател на Фондация „SOS – семейства в риск“ и управител на Приют за временно настаняване на жертви на трафик на хора в града.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна