IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
15:35 | 22 октомври 2020
Обновен: 22:35 | 9 април 2024

Вижте как ще изглежда паметника на загиналите мотористи във Варна

Инициативата е на североизточното мото общество

По материала работи: Слав Велев
Вижте как ще изглежда паметника на загиналите мотористи във Варна

Както вече стана известно монумент на загиналите мотористи ще има във Варна. Инициативата е на североизточното мото общество. Идеята е до началото на следващия мото сезон, той да бъде открит. За първия в света монумент на загиналите мотоциклетисти създателят на идейния проект архитект Стефан Коев говори пред Радио Варна. Интересен факт е, че всяка една дейност, която е свързана с неговото изграждане, ще се извърши от член на мото обществото.

"Идеята беше това да бъде направено изцяло от мотористи за мотористи. И аз следвам тази философия. Трудната част от задачата беше да намеря колеги, които да са мотористи. Геодезистът е моторист. Той беше лесната част, защото е член на нашия клуб. Конструкторът също е моторист. Той кара мотор от една година. Слава богу, че започна на време да кара, защото го познавам много отдавна, но не беше моторист, нямаше да мога да ползвам неговите услуги. В случая се вписа идеално в идеята за участие само и единствено на мотористи. колегата, архитект Боев, той също е моторист. Аз съм моторист. Така че проектът е изцяло създаден от мотористи. Изпълнението на проекта ще бъде също от мотористи. Изработката на самата метална скулптура ще бъде изработена от мой приятел и съклубник-моторист. Отделно с други момчета говорим. Има желаещи за изливането на фундамента, за изкопните работи, има желаещи за транспорта на тази скулптура. Тя е огромна и сигурно ще тежи над тон може би. Така че ще трябва транспорт с камион, с кран. Логистиката на първо четене сме я направили. В цялата работа ще участват само и единствено мотористи."

 

 

Коментари

Новини Варна