IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
16:15 | 22 октомври 2020
Обновен: 00:33 | 25 април 2024

ВСС прекрати дебата по искането за отстраняване на главния прокурор

В началото Иван Гешев заяви, че не е ясно обсъждането на точката по каква процедура е и има ли основания

По материала работи: Слав Велев
ВСС прекрати дебата по искането за отстраняване на главния прокурор

След близо четири часа обсъждания Пленумът на ВСС прекрати без резултат дебата по искането на Съюза на съдиите в България /ССБ/ за започване на процедура за отстраняване на главния прокурор. Точката беше внесена в дневния ред от председателя на ВКС Лозан Панов, предаде БТА.

 

Заседанието на ВСС се проведе, докато пред сградата се провеждаше протест на активисти от "Да, България" и граждани срещу главния прокурор.

 

В началото на дебата главният прокурор Иван Гешев заяви, че не е ясно обсъждането на точката по каква процедура е и има ли основания Пленумът да обсъжда подобни декларации на съсловна организация. Той заяви още, че няма да обсъжда темата и че не желае да участва в противопоставяне между съдии и прокурори, след това напусна заседанието.

 


Част от критиките към искането на ССБ бяха, че в тяхното писмо се съдържат внушения, липсва конкретика за нарушенията на главния прокурор, както и че цитат представен като изказване на Иван Гешев в интервю не отговаря на истината.


  

Коментари

Новини Варна