IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
14:37 | 2 ноември 2016
Обновен: 01:16 | 8 май 2024

Арестант излиза от затвора в Бургас заради дървеници

Мъжът се оплакал, че бил ухапан от досадните насекоми

По материала работи: Пламен Янков
Арестант излиза от затвора в Бургас заради дървеници

Обвиняем за превоз на имигранти ще излезе от затвора заради дървеници. Ситуацията е от бургаския затвор, а решението на Районния съд в морския град, предаде nova.bg.

 

Ангел А. е с изменена мярка от „задържане под стража” в „домашен арест” тъй като в спалните помещения на затвора в Бургас има дървеници. 

 

Затворници се оплаквали, че били нахапани от тези насекоми, което наложило да бъде извикан екип от Спешна медицинска помощ, който да постави съответните медикаменти на затворниците. Задържаният Ангел А. бил с установен обрив и петна по кожата на ръцете, краката, врата и лицето. Очите на Ангел били с инфекция и лек оток на клепачите. 

 

От съда обясниха, че вещото лице, изготвило съдебномедицинска експертиза и приета от Бургаския районен съд, е посочило, че става дума за ухапвания от  креватна дървеница.

 

На Ангел А. е поставена диагноза „алергичен дерматит и алергичен конюнктивит, вследствие на ухапвания от дървеници“. Посочено е, че е необходимо специализирано лечение в рамките на няколко дни, като се препоръчва лицето да бъде изведено от тази среда. Именно заради това Районният съд в Бургас реши да промени мярката му за неотклонение. 

 

Четете още Осъдиха условно кмет на село, шофирал с 2,07 промила алкохол

Коментари

Новини Варна