IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
12:20 | 25 ноември 2016
Обновен: 08:57 | 16 май 2024

Започна първото у нас дело за "лов" на бежанци

То е срещу Петър Низамов-Перата и се гледа в Бургас

По материала работи: Пламен Янков
Започна първото у нас дело за "лов" на бежанци

Първото дело у нас за "лов" на бежанци започна днес в Бургас. То е срещу Петър Низамов-Перата, който стана известен покрай случая със "свинските опашки", съобщава dnes.bg.

 

В началото на тази година бе разпространен клип в социалните мрежи, на който се вижда организирана неформална група, която е задържала трима афганистанци на възраст 18-19 години.


По делото са призовани свидетели от неформалната група и вещи лица, които са направили експертизи. Съдът даде ход на делото, въпреки възражението на защитата. Според адвокатите деянието, за което към наказателна отговорност е привлечен Низамов, е несъставомерно и не представлява престъпление по нашето законодателство.

 

Тримата афганистанци от клипа са обявени за общодържавно издирване. Преди време те са напуснали самоволно центъра в Пъстрогор и към момента местонахождението им не е известно, стана ясно в съдебната зала.

 

В момента тече изслушването на експертите и свидетелите по делото.

 

Четете още Осъдиха ефективно 23-годишeн за грабеж на златни накити

Коментари

Новини Варна