IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Крими
14:41 | 11 януари 2017
Обновен: 12:17 | 17 март 2024

Осъдиха трима митничари от Гюешево заради подкупи

Това съобщиха от Окръжната прокуратура в Кюстендил

По материала работи: Пламен Янков
Осъдиха трима митничари от Гюешево заради подкупи

Трима митнически служители са били осъдени по обвинителни актове на Окръжната прокуратура в Кюстендил, заради подкупи. Това съобщиха от прокуратурата, цитирани от БТА. Според обвинението през 2013 година Д. Давидков, в качеството му на длъжностно лице - старши инспектор в агенция "Митници", Митница "Югозападна", поискал и приел от М. М. парични суми на обща стойност от 150 И, като срещу получения подкуп той поел ангажимента да не извършва митнически проверки по отношение на превозваните от въпросното лице товари. Наложеното на Давидков наказание е "лишаване от свобода" за срок от една година с изпитателен срок от три години, глоба в размер на 1500 лв. и лишаване от право да упражнява професия или дейност в Министерство на финансите и Министерство на вътрешните работи за срок от три години. Съдът е признал за виновни и други двама служители на пункта - М. Мартинов и К. Петров.

 

През 2013 година инспекторът М. Мартинов, в съучастие с колегата си К. Петров, поискал и приел от М. М. парична сума в размер на 100 И , за да не извърши действие по служба. Мартинов е осъден на "лишаване от свобода" за срок от шест месеца, изпълнението на което се отлага за срок от три години, както и заплащане на глоба в размер на 800 лв. и лишаване от право да упражнява професия или дейност в Министерство на финансите и Министерство на вътрешните работи за срок от три години. Наказание от една година и пет месеца "лишаване от свобода" с тригодишен изпитателен срок, глоба от 2000 лв. и лишаване от право да упражнява професия или дейност в Министерство на финансите и Министерство на вътрешните работи за срок от три години е наложено на К. Петров за поискан и получен подкуп в размер на 300 И. Присъдата може да се обжалва и протестира пред Софийския апелативен съд.

 

24chasa.bg

 

Четете още 52-годишен мъж получил инсулт зад волана по време на движение

Коментари

Новини Варна