IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Крими
14:23 | 27 февруари 2017
Обновен: 11:48 | 20 април 2024

Заради избягалия Ендрев проверяват затвора в Пловдив

Той пък с ново обвинение, ще лежи още три години

По материала работи: Пламен Янков
Заради избягалия Ендрев проверяват затвора в Пловдив

Затворът в Пловдив ще бъде проверен от Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" за неизползването на помощни средства при конвоирането на затворника Тома Ендрев, който избяга на 21 февруари, а вчера беше заловен.


Той получи ново обвинение – за бягство от затвора, което предвижда до 3 години лишаване от свобода, както и за притежаване на амфитамини, каза районният прокурор Гергана Мутафова.

 

Тя припомни, че Ендрев е избягал от затвора по време на конвоирането му от затворническото общежитие до централния корпус на затвора.

 

Той е трябвало да бъде преместен заради нарушение на правилата - бил е видян от служител на затвора на главната улица в града без да има разрешение за това.

 

Ендрев излежава присъда от 18 години, която е сборна за няколко престъпления, в това число и за убийство.

 

Около 22:30 часа на 21 февруари той е бил вече обявен за издирване, а на 24 февруари криминална полиция получава оперативна информация за местонахождението му.

 

На 26 февруари той бе заловен и арестуван на ул. "Телериг" в квартирата на Мариан Пенев, бивш затворник.

 

По думите на районния прокурор има данни, че Ендрев е бил два пъти в апартамента на Пенев - в петък и събота, като последния ден е останал да преспи там.

 

Заместник-директорът на полицията в Пловдив комисар Георги Георгиев добави, че най-напред е бил задържан Мариан Пенев извън дома си, след което лично той завежда полицията до квартирата си.

 

Тепърва ще се уточнява дали Пенев е знаел, че укрива избягал затворник.

 

По време на разследването са проверени 15 квартири, жп и автогари, както и сигнал за пребиваването му във Варна, каза още Георгиев.

dnes.bg

Коментари

Новини Варна