IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Крими
15:55 | 14 декември 2017
Обновен: 22:35 | 19 април 2024

Над 20 кила марихуана откриха митничари при проверка на лек автомобил

Дрогата била пренасяна от граждани на Република Косово

По материала работи: Пламен Янков
Над 20 кила марихуана откриха митничари при проверка на лек автомобил

Служители на митнически пункт Гюешево са задържали над 20 кг марихуана, пренасяна от граждани на Република Косово, съобщиха от пресслужбата на Агенция "Митници".

 

Вчера, 13.12.2017 г., около 6 часа сутринта, на Митнически пункт Гюешево на влизане в страната е спрян за проверка лек автомобил „Ситроен", собственост и управляван от гражданина на Косово Елвис Ш. Заедно с него в колата пътувал още един мъж със същото гражданство. Чужденците се пътували от Македония към България.

 

Под предните седалки, в облегалките на задните седалки и в резервната гума, митническите служители открили общо 84 пакета с жълто-зелена тревиста маса. При извършения полеви тест тя е реагирала на марихуана. Теглото на укритото наркотично вещество е 20.674 кг. Стойността му се изчислява  82 696 лева.

 

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 242, ал.2, предл.1, във вр.с чл.20, ал.2 от НК, наблюдавано от Окръжна прокуратура - Кюстендил. На двамата чужди граждани са повдигнати обвинения и с постановление на прокурор са задържани за срок до 72 часа.

 

Предстои внасяне на искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража".

 

Черно море

Коментари

Новини Варна