IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
21:15 | 23 юни 2017
Обновен: 20:06 | 18 април 2024

Камериерката, ритната от швед, може да предяви претенции за обезщетение

Бързото производство срещу Ралф Сундберг беше преобразувано в дело от общ характер

По материала работи: Слав Велев
nova.bg

Камериерката Диана Петкова, която беше жестоко изритана в главата от шведа Ралф Сундберг, ще се конституира като граждански ищец. Това е станало възможно, след като бързото производство срещу шведа беше преобразувано в дело от общ характер, съобщиха от Районния съд в Несебър, цитирани от БНТ.


Според магистратите това се е наложило след обжалването от страна на Сундберг на мярката за неотклонение, което е довело до невъзможност за спазване на сроковете за бързо производство. Сега Диана Петкова ще може да предяви в съдебна зала претенции за обезщетение за нанесените физически и морални щети.


На 3 юни шведски турист изрита в главата камериерка в курорта "Слънчев бряг".
 

Камера за видеонаблюдение е запечатала безпричинната агресия, а кадрите от случилото се предизвикаха отзвук не само у нас, но и по света. Камериерката  Диана Петкова сподели, че е била изритана в главата като футболна топка.


Жената, завършила специалност "Статистика" в икономически институт, призна, че й е обидно държанието на шведския турист, който е общ работник в родината си.

 

На 15 юни Бургаският окръжен съд отказа да пусне Сундберг от ареста.


Четете още:
Ралф с ритника пред съда: Имам 30 бона, пуснете ме!

Коментари

Новини Варна