Засилено присъствие на КАТ днес и утре
В сила вече са новите винетки
Публикувана: 1 Jan 2018 | 11:16

Засилено полицейско присъствие ще има днес на входовете на София, заради очаквания засилен трафик в следобедните и вечерните часове в края на празничните дни.

 

На места е възможно временно движението да се регулира от полицаи, каза началникът на Столичния КАТ Тенчо Тенев и обясни: "И на 2-ри януари също ще има засилено присъствие на Пътна полиция, за да помогнем на хората безпроблемно да влязат в столицата."

 

От тази година, годишната винетка ще важи от датата на закупуването й до предходната дата на следващата година, съобщават от Пътната агенция и напомнят, че цените на стикерите за леки автомобили и тази година остават непроменени.

 

За първи път тази година се въвеждат и три месечни винетки. Цената на тримесечната винетка за леки автомобили ще е 54 лева, съобщават от пътната агенция. За трета поредна година цените на останалите пътни стикери остават непроменени - годишната е 97 лева, месечната - 30, а седмичната - 15 лева. Годишната винетка обаче ще важи от датата на закупуване - т.е. ако шофьорът я купи на 3 март догодина, тя ще важи до 2 март 2019-та година.

 

Необходимо е да се изиска и касова бележка с вписан регистрационен номер на превозното средство, която трябва да се пази, уточняват от пътната агенция.

 

БНР

 

Още по темата: Спират тировете за Голямото завръщане

Коментари ( 0 )