Да не дочакаш линейката! Двама издъхнаха за ден
Жена почина на площада, мъж - в колата си към спешния център
Публикувана: 20 Apr 2018 | 13:12

Двама души не успяха да дочакат линейка и починаха само за ден във Врачанско.

 

Единият трагичен случай е със 73-годишен мъж от Кунино, който бил докаран мъртъв в Спешния център в града.

 

Борис Рудовски издъхнал на път за Враца в собствената си кола, докаран от свой съсед. Човекът разказа, че на Борис му прилошало, чакал дълго линейка и помолил съседа си да го закара по най-бързия начин до Враца. Вместо в спешния център, тялото на мъжа беше свалено от червения "Форд" и пренесено директно в моргата, пише "24 часа".

 

Другата трагедията се разиграла в центъра на село Хайредин 40-годишна жена издъхнала на площада пред очите на своите съселяни, докато чакала Спешна помощ.

 

Хората веднаха се обадили на тел. 112, но линейката е пристигнала 40 минути след подаване на сигнала, защото пътува от Козлодуй.

 

Кметът на селото Тодор Алексиев обясни, че от години моли настоятелно всеки здравен министър за разкриването на филиал на центъра за спешна медицинска помощ, но молбите му остават без отговор.

 

Последният отказ кметът получил от сегашния здравен министър Кирил Ананиев, който цитирал статистиката, че жителите на Хайредин не търсят често спешна помощ.

 

Според Алексиев статистиката на министерството не отразява факта, че жителите на общината сами извозват болните си близки до спешния център в Козлодуй.

Dnes.bg

Коментари ( 0 )