IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
15:35 | 21 ноември 2018
Обновен: 14:29 | 19 март 2024

Семейство дари кувьоз на болница за рождения ден на сина си

Специалното легло е оборудвано с допълнителна техника

По материала работи: Пламен Янков
Семейство дари кувьоз на болница за рождения ден на сина си

Бургаско семейство подари чисто нов кувьоз от висок клас на Отделението по неонатология в УМБАЛ-Бургас, съобщи Дарик. Специалното легло е оборудвано с допълнителна техника. Поводът за жеста на Гергана и Николай Господинови е двадесетия рожден ден на техния син.

 

Родителите разказват, че момчето им е родено точно тук и през първите си дни е било в кувьоз, затова знаят колко е важно лекарите да имат добра апаратура, с която да се грижат за недоносените бебета. Николай и Гергана посетиха отделението с дъщеря си Мария, а рожденикът Николай вече е студент в Англия.

 

„Благодарение на дарители като Вас, нашето отделение е оборудвано с модерна и качествена техника. Нашите деца наистина имат нужда от висококачествени грижи и прецизна апаратура, за да могат да оцелеят и да се развиват без риск от увреждания“, благодари началникът на неонатологията д-р Стилияна Томова.
 

Дареният от семейство Господинови кувьоз вече е пуснат в експлоатация. Той е снабден със сензори за температура и влажност, за да осигури на недоносените бебета среда, от която те най-много се нуждаят в първите минути от живота си. Има и теглилка за проследяване на теглото на детето директно в кувьоза.
 

Николай и Гергана Господинови са от Бургас. Създатели са на фирма за недвижими имоти, която има офис и в София. Живеят тук. В офиса на фирмата има и други майки, на чиито деца Отделението по неонатология е помогнало. Затова всички приели идеята присърце и с нетърпение очаквали поръчаният кувьоз да бъде доставен в болницата.

 

Четете още Правят мащабно дарение на специализирани пелени за недоносени бебета

Коментари

Новини Варна