IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Общество
16:15 | 5 юли 2019
Обновен: 23:17 | 10 април 2024

АПИ предупреждава: Ремонтите по "Хемус" продължават

По материала работи: Пламен Янков
АПИ предупреждава: Ремонтите по "Хемус" продължават

Ремонтите по магистрала "Хемус" ще продължат през летните месеци и тази година. Това каза инженер Иван Досев от АПИ пред радио "Фокус", цитиран от dnes.bg. Досев обясни, че определени компрометирани участъци не са ремонтирани от дълги години. "В момента се извършват ремонтни дейности на виадуктите на 19 км на АМ "Хемус" и на 37 км при Коренишки дол. Ремонтът при 51 км на АМ "Хемус" се очаква да завърши съвсем скоро. Другото критично място по магистралата е тунелът "Витиня". Едната от тръбите му е затворена. Ремонтът ще продължи през целия летен сезон“, допълни инж. Иван Досев.

 

За улеснение на трафика АПИ се стреми да не пренасочва движението по обходни маршрути поне на магистралните отсечки. Както всяка година, от 1 юни е в сила забрана за движение на тежкотоварни автомобили в петък и неделя следобед, с изключение на тези, които превозват живи животни, храни или опасни товари. Ако се наложи ще има ограничаване на трафика и заради високите температури. Иван Досев призова шофьорите да проявяват толерантност, защото ремонтите са необходими за поддържане на пътната инфраструктура в добро състояние.

Коментари

Новини Варна