IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Политика
09:47 | 29 март 2019
Обновен: 09:12 | 26 април 2024

Парламентът прие оставката на Цветанов

Решението бе взето със 121 гласа "за"

По материала работи: Пламен Янков
Парламентът прие оставката на Цветанов

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

 

 

Парламентът освободи Цветан Цветанов като депутат и шеф на парламентарната група на ГЕРБ, съобщава dnes.bgСъс 121 гласа "за", 7 "против" и 3 "въздържали се" депутатите приеха оставката на втория в ГЕРБ. Цветанов напуска Народното събрание, но остава зам.-председател на партията и председател на Предизборния щаб.


На неговото място като шеф на депутатите застава шефката на здравната парламентарна комисия Даниела Дариткова. Вчера премиерът Борисов определи Дариткова като компетентна, с добро излъчване, с авторитет в партията.


До рокадата се стигна след обвиненията, че Цветан Цветанов е закупил апартамент на цени много по-ниски от пазарните. В своя защита Цветанов обясни няколко пъти, че сделката е извършена по законите на държавата. Въпреки това, за да няма спекулации, досегашният шеф на депутатите от ГЕРБ реши да напусне парламента.

 

"Най-справедливото, най-правилното и най-мъдрото е да излезеш от парламента и да продължиш да правиш това, което си правил през последните 12 години, за да спрат всякакви спекулации“, обясни решението си той преди дни.

 

Веднага след като се разгоря скандалът с имотите премиерът Борисов обяви, че ще има последствия, колкото и да са тежки те.

 

"Ако има нарушения, надали има някой по-нетърпим от мен. Ние ще се поправим", коментира тогава той.

 

По-рано заради "Апартаментгейт" с постовете си се разделиха правосъдният министър Цецка Цачева, както и зам.-министърът на спорта Ваня Колева и зам.-министърът на енергетиката Красимир Първанов.

 

Все още не е ясно кой ще заеме мястото на Цачева като министър на правосъдието.

Коментари

Новини Варна