IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
13:17 | 22 септември 2016
Обновен: 06:29 | 18 май 2024

Хиляди коли пъплят с 30 км в час по Хемус

Липсва полиция, която да насочва шофьорите по алтернативни пътища

По материала работи: Пламен Янков
Хиляди коли пъплят с 30 км в час по Хемус

Хиляди автомобили се движат с 20-30 км в час по магистрала "Хемус", съобщиха инзнервени шофьори, пише "24 чака". Колоната в три платна посока Варна около 11.53 часа е два километра преди тунела "Витиня".

 

Малко преди да се влезе в него колоната измамно се отпушва и автомобилите преминават двупосочно през съоръжението, част което е затворено за ремонт за първи път от 25 години. Веднага след изхода на тунела обаче тапата става още по-тежка и е в три колони.

 

Така е в продължение на десетки километри в посока Правец. Ситуацията се усложнява и от камионите, които се движат в аварийната лента, където по-нетърпеливите шофьори на леки автомобили опитват да изпреварят колегите си от двете ленти.

 

Част от по-съобразителните шофьори са избрали стария път извън магистралата. Както обичайно по празници липсва полиция, която да насочва шофьорите по алтернативни пътища. Служител от пътното с оранжева жилетка, приседнал на мантинелата, обяснява причина за огромното задръстване: Много катастрофи има по магистралата.

 

Четете още Интензивен е трафикът на ГКПП "Маказа"

Коментари

Новини Варна