IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
08:25 | 7 октомври 2016
Обновен: 06:51 | 14 май 2024

Свински грип, Хонконг и Брисбейн ни удрят този сезон

Болестите идват до седмици, какви са симптомите?

По материала работи: Пламен Янков
Свински грип, Хонконг и Брисбейн ни удрят този сезон

Три вида грип ни удрят този сезон. Това съобщи националният консултант по епидемиология проф. Мира Кожухарова, цитирана от в. "Труд" и dnes.bg.

 

Щамовете, които ще ни разболяват тази есен, са така нареченият свински грип, А Н3N2, който е нов щам тип А – “Хонконг” и представителя на грипните вируси тип Б – “Брисбейн”.

 

Това е съставът на противогрипните ваксини, който ни показва, че с най-голяма вероятност се очакват от Световната здравна организация да циркулират в Северното полукълбо през сезона 2016-2017 г.”, каза Кожухарова, която помага за състава на ваксините.

 

В края на месеца се очакват първите случаи на грип у нас. Това обяви главният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев пред БНР. Най-често симптомите са отпадналост, температура над 38 градуса, загуба на апетит, гадене и повръщане, хрема и болки в мускулите. За да се избегнат усложнения, е препоръчително хората, почувствали някои от тези симптоми, да потърсят лекарска помощ.

 

Четете още 75% от младите искат психично болните да бъдат изолирани

Коментари

Новини Варна