IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
България
17:02 | 28 януари 2017
Обновен: 13:13 | 25 март 2024

Обжалват увеличената с 9,5% минималната работна заплата

4 работодателски организации внасят жалба във ВАС

По материала работи: Юлиян Атанасов
Обжалват увеличената с 9,5% минималната работна заплата

Четири работодателски организации внасят жалба за отмяна на увеличението на минималната заплата с 9,5% спрямо 2016.Българска търговско-промишлена палата (БТПП), Българска стопанска камара (БСК), Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, и Асоциация на индустриалния капитал ще внесат жалба във Въхровния административен съд през следващите дни, за да оспорят решението на кабинета за повишаване на минималната работна заплата (МРЗ), която от 1.01.2017 е увеличена на 460 лв., уточни Божидар Данев, изпълнителен председател на БСК, пише dnes.bg.

 

Това решение е незаконно, защото не е имало обсъждане в Националния съвет за тристранно сътрудничество, коментира и Васил Велев, председател на АИКБ.

 

По закон заседание на тристранката трябва да бъде свикано пет дни предварително, а два дни преди това на участниците да бъдат предоставени материалите. "На практика заседанието беше свикано в четвъртък и се проведе в петък, което е нарушение", уточни Велев. Това стана причина всички работодателски организации да напуснат последното съвещание.

 

Четете още:Всички земеделски земи влизат в Централен електронен регистър

 

 

Коментари

Новини Варна