IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
12:45 | 26 март 2017
Обновен: 10:54 | 18 април 2024

Садят над 50 хил. дръвчета из цяла България днес

Това е част от програмата на Национална залесителна кампания – пролет

По материала работи: Юлиян Атанасов
Садят над 50 хил. дръвчета из цяла България днес

Над 50 хил. дръвчета ще бъдат засадени из цяла България в рамките на Национална залесителна кампания – пролет 2017, организирана от инициативата "Когато станем 100 000 – ще посадим гора". Кампанията ще продължи през март и април и ще включва десет акции, в близост до някои от най-големите градове у нас. Нова Броудкастинг Груп подкрепя инициативата, организирана от gorata.bg.

 

Това е част от цялостната стратегия на медията за показването и популяризирането на добрите примери за грижа и опазване на околната среда сред децата и младите хора в България, както и за трайното подобряване на живота и създаване на перспективи за по-сигурно бъдеще на българските децата.  Стартът на кампанията беше даден тази събота край Велико Търново, в близост до село Вонеща вода. Мястото за залесяване не е подбрано случайно – в местността има ерозийни проблеми и гората е пострадала от вредители, което е наложило изсичането на част от дърветата.

 

vesti.bg

Четете още: Спипаха над 10 кг контрабанден тютюн в „Опел“ в Брацигово

 

Коментари

Новини Варна