IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
14:49 | 16 април 2017
Обновен: 11:10 | 18 април 2024

В Хасково не се отказват от подписката срещу радиоактивната вода

Подписите се събират пред храмовете

По материала работи: Борис Проданов
В Хасково не се отказват от подписката срещу радиоактивната вода

Хасковлии продължават да събират подписка заради радиоактивната вода, предава кореспондент на БНР.

 

Подписите се събират пред храмовете в Хасковско. Инициативният комитет настоява здравното министерство спешно да проучи заболяванията в засегнатите райони.

 

Припомняме, че от четвъртък вечерта има забрана водата да се използва за пиене и готвене. Вчера здравният министър Илко Семерджиев посети Хасково, за да види как се изпълняват препоръките на междуведомствената комисия. Той участва заседание на сформирания от областната управа щаб. По време на срещата е решено веднага след почивните дни - още на 18 април, да се извърши спешен цялостен мониторинг на всички водоизточници в Хасково.
 

Въпреки дъжда, пред храмовете в областния център има желаещи да се подпишат в подписката. Местна жителка споделя, че щом е Великден, а водата на Хасково е замърсена, това е сигнал към гражданите да бъдат по-духовни, да обръщат повече внимание и да има повече контрол.

 

Инициаторите на подписката са категорични, че предприетите мерки са закъснели. Според тях употребата на вода с алфа активност над 13 пъти е много по-опасно съдържанието на уран.

Коментари

Новини Варна