IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
12:28 | 19 април 2017
Обновен: 12:48 | 25 април 2024

Започва акция „Скорост” на Пътната полиция

Несъобразената скорост е причината за повече от 50% от тежките катастрофи в България

По материала работи: Деян Михайлов
Започва акция „Скорост” на Пътната полиция

Започна акция „Скорост” на Пътната полиция. Тя ще обхване цялата страна. Несъобразената скорост е причината за повече от 50% от тежките катастрофи в България, коментира гл. инспектор Росен Рапчев.

 

„Средствата за придвижване трябва да са в услуга на човечеството, а не да бъдат средства за убиване – намалете скоростта!”, призова той.
В България контролът за скорост е само автоматизиран, така че в него ще бъдат включени всички технически средства, които ще са разположени на 250 точки.

 

Местата са избирани според концентрацията на пътнотранспортни произшествия (ПТП) и възможностите за превишаване на скоростта там.
Всички точни за контрол са обявени със знак и са посочени на сайта на съответните областни дирекции.

 

Акция „Скорост” е общоевропейска, а целта е до 2020 г. броят на тежките ПТП да бъде намален наполовина спрямо броя им през 2010 г. У нас, както и в целия ЕС, тя продължава до неделя.
Само днес до обяд бяха засечени 150 нарушения със стационарни камери, близо 800 – с мобилни, а над 90 души са били хванати да карат в населени места с превишена с повече от 50 км/ч скорост.

btvnovinite.bg

Коментари

Новини Варна