IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
11:48 | 24 юли 2017
Обновен: 00:38 | 16 април 2024

Поморие в опит да спаси военния санаториум от фалит

Според кмета болницата е доведена умишлено до крах

По материала работи: Слав Велев
Поморие в опит да спаси военния санаториум от фалит

Община Поморие се отказа от дарение, което е направила през 1932 г. Става въпрос за близо 7 декара и половина земя, върху които е изграден военният санаториум в града, пише Bulgaria ON AIR.

 

Причината – местната власт се опитва да спаси лечебното заведение от фалит, след прехвърлянето на собствеността му от публична към частна държавна собственост.

 

В края на 2016 г. правителството обяви санаториума за имот с отпаднала необходимост. Малко след това лечебното заведение премина в капитала на велинградското търговско дружество "Вита".

 

По думите на кмета на Поморие е умишлено довеждането на болницата до крах. Той обеща волята на дарителите да бъде спазена и след развалянето на дарението общината отново ще го предостави на държавата, но с ясни условия калолечебницата да работи като такава.

 

След прехвърлянето му към търговското дружество "Вита", военният санаториум не работи, а тъне в разруха. Министерството на отбраната е отпуснало 1 милион лева за ремонт и нова апаратура, но те са твърде недостатъчни.

 

На фона на това калолечебницата, която няма лиценз за медицинска дейност, в момента работи като хотел.

 

Dnes.bg

 

Четете още:  

 

 

 

Коментари

Новини Варна