IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
20:59 | 23 септември 2017
Обновен: 00:00 | 26 април 2024

Жителите на Попинци протестират: Нямаме вода от месец!

Масово децата в селото са с чревни инфекции

По материала работи: Борис Проданов
Жителите на Попинци протестират: Нямаме вода от месец!

Десетки жители на панагюрското село Попинци излязоха на спонтанен протест заради липсата на вода в населеното място. 


В домовете на хората няма вода от един месец. Те твърдят, че във водоноските водата е с ръжда и не става дори за миене. Масово децата в селото са с чревни инфекции заради безводието.

 

"Повръщане, разстройство - и всичко е заради безводието от месец насам. В първите две седмици водата идваше и спираше, а от 14 дни нямаме изобщо", разказа пред Dnes.bg Цвета Вейсил.

 

"Някакъв кошмар е. Нито можем да се изкъпем, нито да си измием зъбите", допълни пък Цвета Георгиева, която е с дете на една година и няма вода в дома си от месец.

 

Хората изразяват недоволството си и от това, че в град Панагюрище се осигурява периодично водоподаване, докато в селата в района водата не е идвала от седмици. Те настояват докато трае ремонтът на магистралния тръбопровод Злокучене-Панагюрище да им бъде осигурено водоподаване поне през един ден в седмицата.

 

В продължение на повече от два часа те блокираха главния път Панагюрище-Пазарджик, като пресичаха пешеходна пътека в центъра на населеното място, възпрепятствайки движението на автомобилите.

 

днес.бг

Коментари

Новини Варна